ШЕВЧЕНКО/MANIA/

6.03.2014

 

Shevchenkomania 1 200 x 150На честь 200-річчя з дня народження українського поета, письменника (драматурга і прозаїка), художника (живописця і гравера), громадського та політичного діяча, фольклориста, етнографа, учасника Кирило-Мефодіївського братства і академіка Імператорської академії мистецтв Тараса Григоровича Шевченко 6 березня студенти 12 – П групи Інституту політології та права відвідали Національний культурно-художній  і музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

Фотогалерея

 

Shevchenkomania 2 200 x 265На виставці було представлено 50 художніх творів Т.Г.Шевченка з колекції Національного музею Тараса Шевченка. Вишукані акварелі та філігранні офорти 1830-1850 -х років пов'язані з основними етапами життєвого шляху майстра: серед енциклопедичних і, одночасно , маловідомих творів - унікальна серія малюнків , створена Тарасом Шевченко під час Аральської , Каратауській експедицій , а також у Новопетрівській фортеці , яка до досі не була представлена широкій публіці.
Проект ШЕВЧЕНКО / MANIA / подарував усім незабутні відчуття та емоції. Цей проект просто чудовий спосіб поглянути на творчість Шевченка зовсім інакше.
Доторкнутись до прекрасного та вічного стало набагато легше з сучасними технологіями. На виставці можна було гортати сторінки Шевченківського життя на айпадах, планшетах, та дивитись фільми на сучасних плазмових моніторах телевізорів, що значно полегшувало сприйняття інформації.
Shevchenkomania 3 200 x 153

Винятковою особливістю цього проекту була масштабна відео - інсталяції «Наш Шевченко» відомого режисера Сергія Проскурні. Там з кожного екрана кажуть школярі , студенти , поети , вчителі , художники , аптекарі , спортсмени , пожежники , перукарі , журналісти , люди різних соціальних та вікових груп. 365 відео - сюжетів демонструють , що Шевченко , актуальний і сучасний , є в кожному з нас , і у кожного він свій. А який Шевченко для тебе?