МІЖНАРОДНА ІСТОРИКО-ПРАВОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЗАХІДНІ І СХІДНІ ТРАДИЦІЇ ТА ВПЛИВИ В ІСТОРІЇ ПРАВА, ДЕРЖАВИ І ЮРИДИЧНОЇ ДУМКИ»

1-3 червня 2018 р.

 

2018 Вінниця 1 200 x 133Декан факультету політології та права доктор історичних наук, професор Андрусишин Богдан Іванович взяв участь у Міжнародній історико-правовій конференції «Західні і східні традиції та впливи в історії права, держави і юридичної думки», що проходила 1-3 червня 2018 року у м. Вінниця на базі ВНАУ .
2018 Вінниця 2 200 x 133Організаторами конференції виступили Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України, Вінницький національний аграрний університет, Міжнародна асоціація істориків права, секція історії держави і права наукової ради НАН України по координації фундаментальних правових досліджень.
У конференції взяло участь 43 науковців, з яких 18 докторів наук і професорів, 22 кандидатів наук і доцентів, 3 аспіранти і здобувачі.
До ВНАУ з’їхалися фахівці історико-правової науки з різних міст України: Києва, Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя, Миколаєва, Тернополя.
2018 ВІінниця 3 200 x 150З вітальним словом до учасників конференції виступили науковий співробітник Інституту законодавства Верховної Ради України, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений юрист України Ярмиш Олександр Назарович, декан факультету менеджменту та права, доктор юридичних наук, професор Мельничук Ольга Федорівна, завідувач відділу історико-правових досліджень Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України, кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України Усенко Ігор Борисович, голова Вінницької обласної організації Союзу юристів України, кандидат юридичних наук Гончар Олексій Васильович, заступник начальника управління державної реєстрації–начальник відділу Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Миколюк Ярослав Петрович.
Під час конференції науковці обговорили низку правових питань за напрямами: правова традиція, правонаступність і континуїтет; поняття, форми і засоби правового впливу; традиція державотворення в Україні і світі; цивілізація, державність і правовий розвиток: співвідношення та взаємовплив; роль традиції в розвитку юридичної думки, формуванні наукових шкіл і напрямів; основні риси західної традиції права; візантійські, балканські, скандинавські та інші впливи на право українських земель; релігійні впливи на право, державу і юридичну думку тощо.
Захоплюючими були екскурсії до Вінницького державного обласного архіву, Національного музею-садиби М. І. Пирогова, відділу рідкісних книг Вінницької обласної бібліотеки імені Тімірязєва.