Екскурсія до Вищого спеціалізованого суду України

23.11.2016

 

Titul VSSU 2016 200 x 13323 листопада 2016 року студенти 3 та 4 курсів спеціальності «Правознавство» факультету політології та права відвідали з екскурсією Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ.
Організатором екскурсії виступив Клубу майбутніх адвокатів Асоціації адвокатів України, який очолює Леся Сергіївна Дубчак, кандидат юридичних наук, доцент кафедри галузевих юридичних дисциплін, керівник юридичної клініки НПУ імені М.П.Драгоманова «Центр правової допомоги».
В рамках екскурсії студенти мали можливість познайомитись із роботою приймальні громадян, яка тільки за 2015 рік прийняла понад 72.000 касаційних скарг у цивільних справах.
VSSU 2016 200 x 133Також студенти мали можливість особисто познайомитись із доктором юридичних наук, заступником керівника апарату судуСердюком Валентином Васильовичем, який розповів про історію створення і функціонування суду, ознайомив з музеєм суду: із першими друкованими матеріалами Пленуму касаційного суду, першим складом суддів з моменту заснування у 2010 році даної судової інстанції, ознайомив із різними нагородами та основними напрямками міжнародного співробітництва суду.
Під час екскурсії студенти та бажаючі мали можливість бути присутніми в залах судових засідань під час розгляду цивільних справ в касаційному провадженні, які розглядалися колегіями у складі 5 суддів. Студенти отримали нові знання і зрозуміли, як саме норми цивільно-процесуального закону діють на практиці.

Фотогалерея...