Освіта і наука – 2015

28.04.2015

 

Конференція студ товаритсва титул200 x 112У рамках програми «Тижня студентської науки – 2015» Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова в Інституті політології та права 28 квітня 2015 року  відбулось пленарне та секційне засідання звітно-наукової конференції студентів «Освіта і наука – 2015». Учасники та гості конференції заслухали вітальне слово директора Інституту політології та права, професора Андрусишина Богдана Івановича, а також виступи: доктора юридичних наук, завідувача кафедри цивільного та трудового права, Шимон Світлани Іванівни, кандидата політичних наук, доцента кафедри політичних наук Карнаух Анни Анатоліївни, вченого секретаря Ради науково-технічної творчості студентської молоді Інституту політології та права, кандидата політичних наук Волощук Юлії Іванівни та  голови Студентського наукового товариства Інституту політології та права  Березовської Любов Василівни.

Конференція студ товаритсва 1200 x 150На секційних засіданнях студенти жваво виступали із науковими доповідями та активно обговорювали їх та дискутували. На секційному засіданні із «Актуальні проблеми політичної науки» слід відзначити таких студентів: Андрейченко А., Бобровського М., Гаврилюка В., Гузько К., Густія М., Кордюк А., Кострубську Г., Лахтадиря О., Меньшеніну А., Осипчук Г., Рибчанівську К., Столярова В., Сухракова А., Шаповал К., Юрченка І., Янковську А. На секційному засіданні «Теоретико-правові засади формування та розвитку сучасної української держави» відмітились наступні студенти: Крилова Ю., Морозова В., Ребіцька К. та Романенко Ю.
Конференція студ товаритсва 3200 x 15029 квітня в Інституті за сприянням голови Студентського наукового товариства Інституту політології та права Березовської Л. відбувся захід – лекція-бесіда з координатором польового моніторингу з дотримання прав людини у Криму та на Сході України Центру громадянських свобод – Олександрою Романцовою та координатором групи громадського спостереження «ОЗОН» – Олександрою Кудренко на тему: «Захист основних прав і свобод громадянина».
1Конференція студ товаритсва 2200 x 112Учасники заходу взяли участь в обговоренні проблем щодо дотримання прав і свобод громадян України; важливість якісного громадського контролю за державними органами та необхідність вироблення ефективних інструментів для реалізації такого громадянського контролю. У ході заходу виникало багато цікавих питань та дискусій.