«Життя людини і закон»

21.04.2016

 

Урок у гімназії 2016 200 x 13321 травня 2016 р. за ініціативи кафедри цивільного та трудового права в Броварській гімназії ім. С.І. Олійника було проведено юридичну гру-калейдоскоп «Життя людини і закон».
Гімназія є дійсним членом Асоціації «Відроджені гімназії України», учасником міжнародного проекту «Асоційовані школи ЮНЕСКО» та учасником програми «Партнерство в навчанні» спільноти WW Innovative Schools Community.

Фотогалерея

Урок у гімназії 2016 1 200 x 133Захід розпочався з привітального слова доцента кафедри цивільного та трудового права Можайкіної О. С. Олена Станіславівна привітала учнів 9-А класу та зазначила, що вони вже стоять на порозі перед вибором майбутньої професії. Звернула увагу на те, що факультет політології та права радо приймає до своїх лав студентів, які мають бажання отримати якісну юридичну освіту. Яскравим продовженням заходу було проведення самої гри-калейдоскопу студентами спеціальності «Правознавство»: Рибалкою Ксенією, Бурлаченком Дмитром та Присяжнюком Владиславом.

Урок у гімназії 2016 2 200 x 112За задумом організаторів заходу учнів було залучено до складання життєвої історії юнака – Мишка, яка була пов’язана із знанням основ різних галузей права. Учасники гри були поділені на дві команди, які показували свій рівень знань з основ правознавства. Учні мали змогу творчо виявити себе в різних конкурсах – етапах гри. Хлопці і дівчата виявили велику зацікавленість та активно працювали.
Урок у гімназії 2016 3 200 x 112Гра сприяла формуванню в учнів правового мислення, розвитку вміння вирішувати правові завдання та пояснювати правові ситуації, а також вихованню правової культури.
Наостанок доцент Можайкіна О.С. підкреслила, що молодому поколінню не буде зайвим знати свої права і вміти користуватися ними у житті. Юнаки та дівчата повинні усвідомлювати, що незнання законів не звільняє від відповідальності, а знання допомагає захистити себе від шкідливого і небезпечного, покращити поведінку. Сприяли в організації і проведенні заходу: директор гімназії, Заслужений вчитель України Козленко Ольга Максимівна; заступник директора з наукової роботи, вчитель-методист Волошина Валентина Василівна та заступник директора з навчально-виховної роботи Пастушенко Оксана Іллівна.