Організація та проведення занять з дисциплін кафедри цивільного права і процесу

 19.04.2018

 

2018 методичний семінар КупіноїВ рамках обміну досвідом здійснення викладацької діяльності, професор кафедри галузевих юридичних дисциплін факультету політології та права НПУ імені М.П. Драгоманова Купіна Людмила Францівна взяла участь у науково-методичному семінарі "Організація та проведення занять з дисциплін кафедри цивільного права і процесу", який відбувся на базі Навчально-наукового юридичного інституту Національного авіаційного університету під керівництвом завідуючого кафедрою цивільного права та процесу доктором юридичних наук, доцентом Вишновецькою Світланою Василівною.
У семінарі також прийняли участь представники інших Вищих навчальних закладів України, зокрема доктор юридичних наук, доцент кафедри трудового та права соціального права Київського національного університету імені Тараса Шевченко Волинець Владислав Володимирович, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри права Київського національного лінгвістичного університету Геращенко Людмила Петрівна, та інші.
Учасники поділилися власним досвідом та методикою викладання юридичних дисциплін для студентів спеціальності «Правознавство», а також для студентів неюридичних спеціальностей. Професор Купіна Л.Ф. виступила з доповіддю щодо європейських підходів до викладання цивілістичних дисциплін, зокрема, у Німеччині, на прикладі методики викладання, яка діє у Технічному університеті міста Вісмар (Німеччина), де Людмила Францівна проходила стажування у 2017 році.
Учасники науково-методичного семінару дійшли висновку, що сучасний викладач при здійсненні викладацької діяльності має використовувати інноваційні методики викладання, запроваджуючи нові підходи до викладення як лекційного матеріалу, так і проведення практичних занять. При цьому, загальнотеоретичну інформацію варто скорочувати, а робити більший акцент на практиці застосування норм тієї чи іншої галузі права, що наддасть змогу швидше адаптуватися випускнику на практиці.